Te ein venn er innspilt i Nashville. I en intens arbeidsperiode spilte Anne Kristin og broren Bjørn-Peder inn hele 29 låter i tre forskjellige studioer. Det gjorde de med bruk av håndplukkede musikere i verdensklasse og slektning, co-produsent, og korist Bertil Bertelsen fra Publiners. Dette har satt sitt preg på platene. Ja du leste riktig; platene. Begge søsken gir ut på samme dato 4. mai 2012. Hvilket sannsynligvis er en liten verdenssensasjon!

 

Te ein venn inneholder 13 nye viser. Det hele pakket inn i en forseggjort utgivelse med 24 siders booklet der tekstene som vanlig er trykket. Tekstene er viktig for Anne Kristin, og for henne er det viktig å formidle det nære og kjære. Kjærligheten til naturen og familien kommer til kjenne i visene Barndomsminne, Helgelandssommar og Sommarminne. Mennesker har alltid fascinert henne, noe visene Te ein venn, Drømmemenneske og Auån gjenspeiler. Noen mennesker ble viktigere, som visa Bestemor, Bestevenninne og Lille Banet er eksempler på.

 

Anne Kristin har vært soloartist siden 1989. Hun har spilt i utallige band siden hun var helt ung. I 1987 var hun med på en utgivelse sammen med et danseband, i 1989 kom hennes første utgivelse på norsk ”Tanka om livet” og hun har siden gitt ut to countryplater. I forbindelse med utgivelsene har Anne Kristin hatt videoer på Country Music Television og opptrådt på radio, NRK TV, TV 2 og TV Norge.

 

Anne Kristin kommer fra det området i Norge som ifølge GramArt produserer flest musikere per husstand – nemlig Brønnøy og Sømna kommune i søndre del av Nordland. Tross mange år i Bardu har hun beholdt sin identitet og dialekt og har bak seg 3 anerkjente solo utgivelser.

 

Anne Kristin har nå fått med seg dyktige musikere fra området Bardu/ Målselv, og sammen skal de presentere låtmaterialet fra plata ”Te ein venn” til et større publikum. Vil du booke dette bandet, kan du ta kontakt med Anne Kristin.

 

 

Til deg

 

Gjennom livet har jeg møtt mange flotte mennesker. Jeg er så utrolig takknemlig fordi

jeg møtte akkurat deg. Takk for alt du ga, kjære livsmedvandrer, og takk for at

du tar deg tid til å lytte til musikken min! Håper mine ord og toner bringer glede og

ettertanke!

 

Plata tilegner jeg til deg kjære mamma! Takk for alle minnan som har blitt min poesi.

 

En spesiell takk til Bjørn-Peder og Bertil som løftet visene mine til et nytt nivå,

til Jorun som laget så nydelig innpakning og til min kjære Rolf som alltid støtter meg.

Special thanks to my friends in Nashville, for the great job and friendship!

 

Klem fra Anne Kristin